четвъртък, септември 25, 2008

БГ онлайн реклама във Facebook


Открийте грешките!??

За българските уеб награди


Наскоро насърчих няколко клиенти на фирмата, в която работя да се регистрират за БГ Сайт 2008. Изненадан съм, че смислени регистрации няма много в сайта на състезанието. Надявам се, че до крайния срок ще се регистрират сайтове, достойни за това състезание. Въпреки че миналата година нямаше конкурс, смятам, че традицията трбява да продължи. Разбира се, има какво да се желае от конкурса. На ме лично малко странно ми изглеждат категориите, като че ли липсват някои категории, които през повечето години са били в състезателната листа. Наистина ще ми е интересно да разбера как са подбрани категориите в тазгодишното издание....

Преди няколко дни си купих новия брой на .net - списание, което се надявам ще придобива все повече и повече български автори и съдържание. Много ме изненада обаче един факт. На цяла една страница се рекламира БГ Сайт 2008, а на гърба реклама за нови уеб награди - тези на Списание .net в България. При това водещото послание е: "Писна ли ви от награди, където нямате дума? Сега имате шанса да бъдете чути! Следва някакъв текст, в който се обяснява, че трябва да изпращаме сайтове, които са ни харесали и някой ще ги изпрати на някакво жири да ги оценява?! Не искам да бъда разбрат неправилно, ама наистина това ли е начина да бъда чут?

В същия ден, в който си купих списанието получих и мейл от списание .net в който ме преканват да гласувам в анкета относно нуждата от нови награди. С удоволствие се включих, като се надявях, че както във всяка нормална анкета в нета ще можеш да видиш текущите резултати от гласуването поне в процентно изражение. Не съвсем. Авторите на анкетата са решили да покажат само броя гласували. Много демократично! Моят глас бе чут, но не съвсем....Съжалявам, ама натрупвам малко напрежение относно начина, по който се представят нещата.

Аз съм да това да има награди - повече от едни, два, три конкурса, колкото състоянието на българския уеб може да понесе. Колкото повече има, толкова по-добре, но наистина трябва да бъдат добре организирани, позиционирани и най-вече правилно рекламирани, защото място за всички има, дори в Бъгария...

Забележка: Логатата в тази публикация съм всел от уеб страниците на двата конкурса, надявам се да не съм нарушил нечия търговска марка или запазени права.