петък, декември 17, 2010

StockPodium @ DSLL презентация

Както може би е известно на повечето от моите читатели, от близо година много надъхано се занимавам със StockPodium - банка със снимки, която позволява търсене на снимки на базата на визуална подобност.

Намирането на правилната снимка не е лесна задача - обикновено отнема много време и много усилия. Казвам го от личен опит. Бяхме предизвикани да направим нещо по въпроса, и така се роди идеята за много практично приложение на технологията за визуална подобност, който Жоро от бая време разработва и подобрява, а именно проекта за търсене на микро-сток снимки.

Пазарът на микро-сток снимки е много голям ако разглеждаме търсенето на такива в западния свят. За съжаление в България нещата не са точно така (много причини за това, сещате се какви може да са. Интересът ни за развитие на проекта е насочен навън, но мисля, че и в България има бъдеще.

Ако искате да научите повече за СтокПодиум, заповядайте на представянето, което ще се проведе във сряда, от 19 часа в лилавата зала на Чешкия център, ул. Раковска 100.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, използвайте кирилица за да коментирате.