четвъртък, януари 06, 2011

Starbucks с ново лого

Моята любима марка кафе заведения Starbucks сменят логото. На страницата им обясняват, че е време за промяна и промяната е продиктувана от новите тенденции. На мен лично силно ми липсва в новото лого надписа Starbucks. Все едно да гледам бутилка Кока Кола без техния надпис....




Ето исторически как са изглеждали логата на компанията през годините:



Вие какво мислите?

5 коментара:

  1. С надписа ми е по-гот. Колкото и да се ласкаят със световната си известност, логото им не е много ясно за запомняне и идентификация без надписа. Завидяли са на ябълката на Apple и са вдигнали като жабата крака да ги подковат като вола ;-)

    Може би след това ще следва и радикално опростяване на логото.

    ОтговорИзтриване
  2. Да, точно, ябълката е проста като форма и концепция, тук с тази морска серена нещата са доста по-сложни за комуникация ;-)

    ОтговорИзтриване
  3. Определено са загубили доста от идентичността си с опростяването на логото. Няма ли го надписа, някак го няма усещанет, че пиеш Starbucks Coffee.

    ОтговорИзтриване
  4. Бих казал най добрата верига за кафе продукти в цял свят, завинаги. Аз също съм съгласен, че без надписа наистина нямаш същото усещане за истинското кафе. Все пак по-добре , отколкото Опасно мръсна вода от чешмата

    ОтговорИзтриване

Моля, използвайте кирилица за да коментирате.