неделя, май 04, 2008

Градините на Орегон

След невероятния ден, прекаран в разходка из езерата на Орегон, дойде малко време и да култивирана хубост - една великолепна градина с интересна история и още по интересна растителност. Намира се на 20 км от Салем, столицата на Орегон, в близост до едно малко градче, наречено Силвъртън. Кръстили са градината на самия щат - Oregon Garden - и доста подходящо. Градината разкрива неповторимата прелест и разнообразие на растителност в този щат.

Началото на обиколката из градината започва с любезно запознаване с маршрута от страна на служителката на касата. Няма да пропусна да спомена, че хората в Орегон са доста old-fashioned, но това може би важи и за комуникацията и отношенията - изключително любезни и отзивчиви, готови да ти бъдат полезни с каквото могат.

Последва пиене на кафе пред спирката на автобусчето, което на всеки 30 минути прави опознавателен тур на градината за всички желаещи - нещо много полезно, защото след обиколката можеш да си набележиш местата, на които искаш да се върнеш и да разгледаш в детайли. А повярвайте ми, има какво да се види, особено за природолюбители....

За да не ви отегчавам, ето и днешната порция снимков материал:


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, използвайте кирилица за да коментирате.