неделя, май 04, 2008

Водопадите Силвър Криик

Продължавам да пътувам из Орегон и да откривам невероятни места. Огромните паркове на щата крият невероятни природни забележителности, направени изключително достъпни за посетители - в близост до забележителностите винаги има паркинг и еко пътека. Впечатление ми прави колко чисти и запезени от туристически набези са обектите - вероятно тук хората имат различно съзнание или почистват ежедневно. По-скоро е първото.

Днес се разхождахме в Silver Falls National Park. Оказа се, че това е един от най-големите национални паркове в Орегон. Разположен на изток от Салем, столицата на Орегон, в ниските слопове на планината Каскейдс ( Cascade Mountains), по-голямата част от парка е дъждовна гора. Най-големите забележителности на парка обаче се десет водопада, разположени в диаметър на няколко километра в централната част на гората. Няколко туристически пътеки дават възможност посетителите да се насладят на невеоротната гледка на девствената гора, живописните потоци и бурните водопади.

Карта на водопадите: от www.oregon.com

Поради ограниченото време, с което разполагахме успяхме да се разходим само до 5 от обще десетте водопада. Преживяването е невероятно.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, използвайте кирилица за да коментирате.