сряда, януари 18, 2012

Интернет стачка!

Днес е особен ден - официално е денят, в който светът протестира срещу SOPA/PIPA, за които писах в личния си блог. Няма да се впускам в обяснения защо SOPA/PIPA могат да ни изиграят лоша шега. Вече го направих. Днес е интересно да видим кой ще се включи в протеста. Едно е да говориш, друго е да го направиш.



Как да се включиш? Разбира се, че има сайт, посветен на тази инициатива - Web Goes On Strike - Stop SOPA.  Можеш да се регистрираш и да участваш. Можеш да направиш малко повече, като сложиш малко JS код в сайта си, който ще изглежда така за няколко часа:

Кой участва!? Може би въпросът е кой няма! Големи имена, разбира се:



  • Wired - както винаги са супер оригинални и нагледно показват как би изглеждал сайта ако е в сила SOPA - не много атрактивно и забавно, защото цензурата само пречи и убива креативното, свободата, различното. 




Не закъсня и включване от Facebook - забележете бележката по въпроса на Марк - за по малко от 30 мин над 130 000 харесвания и 25 000 споделяния. Ясно е какво покритие може да има FB:



Вие включихте ли се? Ако да напишете коментар и поставете линк към сайта, с който участвате и мерките, които сте предприели!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, използвайте кирилица за да коментирате.