сряда, декември 31, 2008

Банкови приключения в края на годината

Вчера беше последния работен ден за банките в България и винаги съм знаел, че това не е подходящ момент да се ходи в банков салон. Но ми се наложи да оправя някои сметки, преди 2009 година да дойде.

Първо в Алфа банк - спечелиха ме с отношението си, желанието да бъдат полезни и съвета да отида направо в банка Пиреос, понеже сметката по която трбяваше да преведа пари се управялва от тях. Борика разбира се запразнява в 11 ч. през последния работен ден и междубанкови транзакции след този час не са възможни.

Втора спирка - Пиреос. Завинаги ме загубиха като клиент. Никога не съм бил впечатлен от обслужването и персонала, но това последно посещение надмина най-смелите ми мечти. Всички в банковия салон в клон Младост бяха празнично облечени - с лъскави дрешки, бодита, впити панталони. Нагледах се на голи кръстове и черни прашки - не мисля, че това трябва да е облеклото на който и да е банков служител. Напълно непросветени за това дали превода ще мине или не, въпреки че превеждах пари по сметка в тяхната банка. Един превод - 20 минути на гишето и 5 лв такса (въпреки че сметката е при тях, само за сравнение в Алфабанк е между 1.50 и 3 лв в зависимост дали имате открита сметка при тях). Второто платежно, което бях приготвил по потребителски кредит в Булбанк отказаха да ми го обработят. Нямало да мине превода днес затова да съм се разходил на 5 януари отново. Е, не, благодаря! Наясно съм, че няма да мине превода но нямат никакво право да ми откажат превода с този мотив. Що за отношение. Просто не им се работи. Написах оплакване и зачаках отново. Отне им 20 минути, за да ми направят копие на оплакването и да ми дадат входящ номер. Ще чакам реакция от страна на бакната по подаденото оплакване в началото на следващата година. Със сигурност обаче Пиреос е банка, чиито услуги по никакъв повод няма да ползвам занапред....

Честита Нова Година!

1 коментар:

  1. Хубаво си го написал това и фрешка няма
    "празнично облечени - с лъскави дрешки, бодита, впити панталони. Нагледах се на голи кръстове и черни прашки - не мисля, че това трябва да е облеклото на който и да е банков служител."

    Аз да ти кажа чесно нямам отношение с пиреус, но с др банки съм имал същите ядове. Аз редовно си ги нареждам банките в едно сайтче на което попаднах можеш да го видиш и ти пиреус е една от последните www.allfinancebg.com

    ОтговорИзтриване

Моля, използвайте кирилица за да коментирате.