понеделник, януари 12, 2009

За или против отварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ?

През последните дни провокирано от газовата криза започна да се надига мнението за отваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ Колодуй. Още по интересно стана след като  Словакия ясно заяви, че възнамерява да отвори своята атомна централа, затворена по аналогичен начин по искане на Европейския съюз.

Какво е вашето мнение - за или против отварянето на 3 и 4 блокове на АЕЦ. Моля, попълнете анкетата долу:

4 коментара:

  1. Не мога да отговоря. Не си дал достатъчно възможности и нямам достатъчно информация.

    Ако имаме недостиг на електроенергия нека да ги отворим поне временно.

    Всичката информация обаче клони в обратната посока - има достатъчно електроенергия, проблемът е в енергопреносната мрежа.

    Следователно не е от крайна необходимост да пускаме 3 или 4 блок. (Още повече, че блок на АЕЦ не се пуска като сешоара вкъщи и докато ги приведем в употреба кризата ще си е заминала)

    От друга страна България е подписала договор с ЕС, в който е приела да затвори 3 и 4 блокове. И щом е така аз държа на това да спазваме ангажиментите, които сме поели. Така че май отговорът ми е не... АКО наистина проблемът е в преноса, а не в недостига на ток.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз предлагам да ги взривим и като причиним хуманитарна криза в европа да обвиним други (както пИлитиците ни правят) и да получаваме помощи поради радиационното замърсяване! жертвите са без значение ние и така сме вече смачкани полуумрели роби!

    ОтговорИзтриване
  3. Определено за, по този начин ще можеме пак да се върнеме в бизнеса с продажбата на електроенергия и да заздравиме този сектор от икономиката, защото до година много други ще загубят водещите си позиции - туризма е един от тях.

    ОтговорИзтриване
  4. Твърдо против. Въпреки че блоковете можеха и да поработят още няколко години, държавата тоя въпрос го реши, подписа договор с ЕС и ги затвори. Това че Русия не изпълнява договора си с нас не е причина ние да не изпълняваме нашия с ЕС. А управляващите да се бяха сетили за други източници на енергия (газопровод до Гърция например) вместо отново да развяват Козлодуйското знаме.

    Друг въпрос който ми е интересен е защо АЕЦ Козлодуй се превърна в някаква едва ли не патриотична кауза..

    ОтговорИзтриване

Моля, използвайте кирилица за да коментирате.