петък, юли 11, 2008

Слънце и луна - едно вкусно ресторантче в центъра на София

Днес докато оправяхме разни документи при нотариус ми се отдаде заедно с Павел да похапнем в едно ново ресторантче, което е отворено на Княз Борис I, точно срещу сградата на бившия ни офис. Може би защото сме сантиментално свързани с уличката, но най-вече поради храната и непритенденциозната атмосфера ни беше изключително вкусто и приятно. Всичко в менюто притендира да е органично и здравословно. Дори хартията, върху която е разпечатано менюто е рециклирана. Обслужването е добро. Освен, че можеш да похапнеш вкусно вкусно, се продава и изпечен на място хляб. Ние лично опитахме италианския хляб с маслини, пълнозърнест с орехи, воден хляб и специалитета с подправки и семена Слънце и луна. Силно препоръчваме. Интересна ни се стори и идеята хлябът да се продава на килограм...

Ето и малко снимки от вкусните гозбички, които хапнахме: 

Прясно изпечен хляб и студен чай, направен на място.

Мекичък италиански хляб с маслини - невероятен вкус и усещане. 

Таратор с гъстичко мляко, вкусни краставици и орехи (последно съм ял таратор с орехи в заведение преди повече от 10 години, браво)


Картофи, запечени с кашкавал и избрани сирена....

5 коментара:

  1. Не е истина какви боклуци ядеш :(

    ОтговорИзтриване
  2. ма страшен ресторант разбираш ли - неколко вида хляб и картофи - върхъ хахаха, вкуснотия до шия

    ОтговорИзтриване
  3. Това ми се ядеше, това ядох, но не означава че няма и други гозби, какви сте заядливи само!!! ;-)))

    ОтговорИзтриване
  4. Мисля, че хората са се потрудили доста да предложат нещо интересно и ново, в сравнение с всичките гадости и едни и същи менюта по ресторантите. Лично на мен ми хареса най-много хляба, който сами си правят и е доста вкусен. На, който не му харесва да не яде там.

    ОтговорИзтриване
  5. еее мерси за инфото :) тоя ресторант преди беше до Попа, и редовно като ходех в София минавах.. даже си купувах от техния хляб за вкъщи :)
    страхотни са!

    ОтговорИзтриване

Моля, използвайте кирилица за да коментирате.