събота, април 18, 2009

По дрехите посрещаме, по гласа изпращаме - съвременната пепеляшка Сюзън Бойл (Susan Boyle)


Световните новинарски агенции до една се изпреварват да показват видео и снимки на 47 годишната шотландка Сюзън Бойл (Susan Boyle). Ако погледнете снимките на жената или пуснете видеото в самото начало наистина ще се зачудите какво му става на света, свършиха ли се манекенките, знаменитостите и силикона, та всички са тръгнали да пишат за бабоподобно изглеждаща шотландка с дебели вежди и увиснала гуша? Май светът се умори от блясъка на славата на излъсканите и безупречно изглеждащи знаменитости?

Малко предистория. Сюзън Бойл е участник в нашумялото в момента във Великобритания шоу Birtain's Got Tallent. Форматът на това шоу е малко по-разчупен от сродния Music Idol - идеята тук е, че всеки може да покаже талант в каквато област иска, не само музика. Няма и възрастово ограничение. И ето я леля Бойл с нейния силен шотландки акцент, от село не знам-си-кое, безработна, никога не целувана от мъж - на сцената пред хиляди хора, готова да изненада света.

Сюзън Бойл направи революция. Тя дръзна да наруши правилата, и излезе на сцената във вид, който предизвика буря от пренебрежение у съдиите и възмущение в залата. Но когато отвори устата си и запя - OMG! Хубаво е, че хора като тази жена имаш шанс в този живот. Не губете надежда хора. Не се знае кога и вашата звезда ще изгрее:


Susan Boyle from Chris Yehuda Zimmerman on Vimeo.

Звездните дни на Сюзън тепърва предстоят. Погледнете само в колко световни медии бе отразено участието й - Larry King Life, участие в шоуто на Опра, на първа страница на вестници и списания.... Браво Сюзън! Предричат, че Сюзън може да направи милиони! Аз лично бих си купил аудио диск ако издаде!

Update: Почнаха и със скечовете по темата: 
  • Jimmy Fallon Sketch 



6 коментара:

  1. Настръхнах като я слушах! Невероятно!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз настръхнах, та даже си и поревах, докато я слушах - така както стана и миналата година с онзи човечец Paul, дето изпя Nessun Dorma и направо ме потресе с гласа си, със скромността си и с контраста между нашето предаване /в частност песента "6 кокошки съм заклала"/, където е на почит простотията, а не таланта...

    Ще пиша и аз при мен за това...

    ОтговорИзтриване
  3. Тази жена не е от този свят.Направо ме разплака

    ОтговорИзтриване
  4. За първи път в живота си се регистрирах във фен-сайт,този, подкрепящ Сюзън Бойл! Изумителното е включването в него на хора от целия свят, при това с реални фотографии и имена! Ако не сте го направили, чуйте в You Tube, Cry me a river, Killing me softly.Видяхте ли изпълнението и от "Котките" на полуфинала и отново/и,то как/ I dream a dream, на финала"?

    ОтговорИзтриване

Моля, използвайте кирилица за да коментирате.